Om mentoring og kurs

Jeg er assosiert partner i selskapet Haugli & Uppard, og coacher klienter under feltene mentoring og mentaltrening.
Jeg jobber individuelt med mennesker, og sammen med Haugli & Uppard avholder vi TENK SMART kurs.

OM MENTORING:

Mentoring foregår i 1:1 samtaler, hvor jeg vil hjelpe deg til å mestre utfordringene du møter gjennom å bli sterkere og tryggere.

Står du fast i livet?
Føler du deg stresset og utilstrekkelig?
Det er noe som hindrer deg i å nå målene dine, men du vet ikke hva det er?

Jeg vil være en guide og en støtte som hjelper deg i riktig retning. Sammen når vi målene dine.

For spørsmål vedrørende kartleggingstime med meg, ta kontakt på:
Vennligst gå til Timebestilling for henvendelser.

Klienter vil kunne møte meg i våre kontorer på Solli plass.

OM TENK SMART KURS:

#tenksmart kurset vil gi deg oppskriften på hvordan du kan oppnå det du ønsker deg  – både raskere og med mindre motstand. Følger du kurset gjennom tre samlinger, og gjør øvelsene, vil du overraske både deg selv og menneskene i dine omgivelser. Kurset leder deg gjennom #tenksmart–programmet, uke for uke.

Vår metode og våre verktøy bygger på moderne, positiv psykologi, NLP (Nevro Lingvistisk Programmering) og psykosyntese / transpersonlig psykologi.

Dette kurset er for deg som ønsker å nå dine mål på rekordtid.
Du vil oppdage at dette er mulig når du begynner å praktisere #tenksmart-verktøyene.

#tenksmart kurset, åpent kurs,  gjennomføres sentralt i Oslo, i våre lokaler i Frogner Atrium, Frognerveien 10.

For spørsmål omkring TENK SMART kurs hos Haugli & Uppard, ta kontakt på:
ac@haugliuppard.no / 97739595

Advertisements

14 thoughts on “Om mentoring og kurs

 1. Mange kjente tanker her. Jeg vil dele et dikt(sang) med deg som jeg lærte da jeg sto i Trondheim Pikekor fra jeg var 5 til jeg var 10 år. I dag er jeg over 70, men denne sangen har fulgt meg hele livet.
  Lykken er ikke gods eller gull.
  Lykken er ikke storhet og ære.
  Lykken kan selv i deen ringeste vrå(fattigste krok)
  Arbeidets frukter på bordet bære.

  Lykkelig den som har fred med seg selv.
  Fred med sin Gud og fred med sin neste.
  Går det i verden så opp eller ned,
  Han(hun) har av LYKKEN dog funnet det beste.
  Sangen har 4 vers, men dessverre husker jeg bare det første og det siste.
  Anne Brit Berg

 2. Tenkte det var like greit å legge igjen kommentar her! Har lest veldig mange av blogginnleggene dine nå, og jeg må si det gleder meg for hvert avsnitt, side opp og side ned. Elsker holdningene dine, og hvilke syn du har på hverdagslivet og livet i det store og hele. Mye bra lesning her, og du får frem poengene dine på en utmerket måte ved å kombinere fakta og personlige erfaringer og tanker. TOMMEL OPP! Skal holde et øye med bloggen din fremover :)

 3. Kommentarer til «12 ting du må slutte å gjøre mot deg selv NOVEMBER 22, 2012»

  1. Slutt å tilbringe tid med feil mennesker
  Livet er for kort til å tilbringe med mennesker som suger energi og glede ut av deg. Hvis noen vil ha deg i livet, gir de deg en plass – ikke kjemp for plassen! Ta vare på de som står ved din side når du er på ditt verste – ikke når du er på ditt beste.

  – Hva med barn som lever i hjem med vold/rusmiddelproblematikk? Det er langt ifra alle som blir fanget opp av systemet. Kanskje ikke så lett for dem å «velge» noen vekk fra livet sitt?

  2. Slutt å rømme fra problemene dine
  Se deg i speilet, og ta tak i problemene! Det vil ikke være lett. Men vi har de alle sammen, og vi er ikke kapable til å kunne løse alle, ingen er perfekte – men vi må se de femfor å rømme fra de, og vi må tilpasse oss. Dèt er vi kapable til.

  – Refererer til kommentar på pkt.4

  3. Ikke putt dine egne behov i bakerste hylle
  Elsk andre, hjelp andre, men ikke glem deg selv! Elsk deg selv og hjelp deg selv – gjør noe som betyr noe for DEG.

  4. Ikke hold fast i fortiden
  Du kan ikke starte det neste kapittelet i livet ditt hvis du ikke slutter å lese det forrige! Legg fortid bak deg – det er mulig og det er lov. Alle har vi gjort feil i fortiden – men du er ikke dine feil, så gå videre og forme heller din fremtid.

  – I pkt. 2 sier du at man ikke skal rømme fra problemene.
  – Her sier du at man ikke skal holde fast i fortiden.
  – Samtidig sier du at man ikke er sine feil…
  – Ut ifra disse påstandene er jeg bare nødt til å stille følgende spørsmål. Hva om «dagens» problemer er en direkte konsekvens av hva andre har gjort mot deg i fortiden?

  5. Slutt å være redd for å gjøre feil
  Å gjøre noe, og ikke få det til er hundre ganger bedre enn å ikke gjøre noenting. Enhver suksess har mange feil bak seg – så hvert feilsteg leder mot suksess.

  – Kanskje ikke så lett å gjennomføre for en person med sosial angst, depresjon eller lignende?

  6. Slutt å tenke at du ikke er klar
  Ingen føler seg 100% klar når en utfordring kommer. De store mulighetene er ofte utenfor komfortsonen – du vil ikke være komfortabel i begynnelsen uansett. Så gå for det!

  – Kanskje ikke så lett å gjennomføre for en person med sosial angst, depresjon eller lignende?

  7. Slutt å klage og syntes synd på deg selv
  Livets utfordringer er der for en grunn – for å endre veien du går på i en retning som er bedre. Det kan være tøft og vonde ting skjer. Men reflekter over hendelser som har skjedd og som du har kommet deg gjennom. Til syvende og sist har de tatt deg til et bedre sted- så smil! La andre og deg selv se at du er sterkere i dag enn du var i går. (PS – du kan lure hjernen til å tro at du er lykkeligere enn hva du føler deg ved å smile).

  – Refererer til kommentar til pkt. 10
  – «Til syvende og sist har de tatt deg til et bedre sted» … Hvordan i allverden kan du påstå noe sånt? Det er vel totalt situasjonsavhengig?
  – En ung kvinne går hjem alene en sen kveld. Blir overfallt av 4 menn og voldtatt/misshandlet grovt… Noen år senere når hun er tilbake delvis «fungerende» møter hun deg og du forteller henne at «til syvende og sist har dette tatt deg til et bedre sted…»

  8. Slutt å bære nag
  Ikke lev livet med hat i hjertet ditt – du ender opp med å skade deg selv mer enn de du hater. Tilgi de du trenger å tilgi – tilgi deg selv, gi slipp og få fred. Å tilgi er ikke å si at det som skjedde er OK – det er å la ting gå og å ikke dvele. Du vil bli 10 kilo lettere. Hev hodet og ikke la deg trekke ned.

  – Slutt å bære nag… Si det til personer som f.eks. mister hele familien sin i en ulykke fordi en person bestemmer seg for å kjøre i fylla hjem fra fest en lørdagskveld…
  – Ikke lev livet med hat i hjertet… Nevner bare Breivik her.. Tror du virkelig ofrene og deres familier, samt stort sett hele Norges befolkning ikke hater denne mannen?

  9. Slutt å overse gleden i de små øyeblikkene
  Nyt de små tingene – for en dag vi du se tilbake og oppdage at de faktisk var store ting! Den største og beste delen av ditt liv vil være de små, navnløse øyeblikkene du tilbringer med noen du er glad i – hver dag.

  10. Slutt å late som ting er bra når de ikke er det
  Det er greit å ikke ha det perfekt hele tiden. Noen ganger faller livet bittelitt sammen – så gråt det ut og svar «nei» når noen spør om alt er bra. Desto fortere du kjenner på følelsene dine, jo fortere kommer smilet tilbake.

  – «Noen ganger faller livet bittelitt sammen» – Nok en gang situasjonsavhengig..
  -En 18-åring som akkurat har tatt lappen for eksempel kjører av veien og totalvraker den nye bilen til foreldrene sine vil nok føle at livet faller «bittelitt» sammen der og da…
  -En mor eller far som mister ektefellen og 3 barn i en bilulykke vil nok ha en følelse av at livet faller mer enn «bittelitt» sammen…
  – I punkt 7 sier du også at man kan «lure» hjernen til å tro at man er lykkeligere enn man føler seg ved å smile, men her sier du at man skal slutte å late som at ting er bra når de ikke er det… Selvmotsigende?

  11. Slutt å bekymre deg så mye
  Bekymring vil ikke ta bort morgendagens byrder – det vil ta bort gleden du føler i dag! Når du stresser og bekymrer deg gjør du det alltid unødvendig, still deg selv spørsmålene: Hjelper det på situasjonen hvis jeg bekymrer meg? Vil dette bety noe om et par år? – Hvis ikke, er det ikke verdt å bekymre seg over. Stress har en direkte negativ effekt på vår følelse av lykke og generell helse. Stopp opp og pust.

  – Når du stresser og bekymrer deg gjør du det ALLTID unødvendig… Denne påstanden faller på sin egen urimelighet. Send hele slekta di på sommerferie til Syria eller Irak nå og fortell meg at bekymringene for din families sikkerhet fortsatt er unødvendige/ubegrunnede.

  12. Slutt å være utakknemlig
  Uansett om du føler deg bra eller dårlig – våkne opp hver morgen og vær takknemlig for livet ditt! Et sted der ute er det noen som kjemper for sitt. Ta vare på det og sett pris på det. Hver kveld når du legger deg, prøv å takke for fem ting du har å glede deg over i livet ditt – du vil våkne opp lykkeligere.

  Det er sikkert mange ting her som er vel og bra, men man kan ikke si at disse 12 punktene gjelder alle. Det er et så stort mangfold av menneskeskjebner der ute at påstandene virker litt lite gjennomtenkt fra mitt ståsted.
  Ja, jeg trekker kanskje kommentarene langt, men det er nettopp fordi at disse punktene er så «befalende». Man kan rett og slett ikke sette opp slike «leveregler» og forvente at disse skal dekke ALLE personer og ALLE situasjoner til enhver tid. Det er rett og slett feil!
  Bruken av ordene «slutt» og «ikke» i de 12 punktene bør du som psykologistudent revurdere…

  • Hei Egil,

   Takk for kommentaren din.
   Nå kommenterte du her inne – var det hensikten eller ville du sende en personlig e-post? I såfall må du gi beskjed.
   Jeg godkjente uansett kommentaren for alle må få lov til å komme med meninger om de ønsker det :)

   Jeg er enig i mye av kritikken din. Men la meg først få påpeke at dette er et svært generelt innlegg med blikk på «mannen i gata» uten å ha tatt hensyn til spesifikke psykologiske lidelser eller potensielle traumatiske opplevelser. Utgangspunktet springer ut fra en buddhistisk tilnærming til livet generelt. Man kan kritisere alle innlegg som dette med dine ord – det vil alltid være prekære tilfeller som ikke taes hensyn til. Jeg kommer ikke til å svare på alt, men noe av det du har skrevet hvis det er ok.

   Vedr punkt 1 skriver du:
   – Hva med barn som lever i hjem med vold/rusmiddelproblematikk? Det er langt ifra alle som blir fanget opp av systemet. Kanskje ikke så lett for dem å «velge» noen vekk fra livet sitt?

   Jeg er selv oppvokst i hjem med vold/rusmiddelproblematikk. Jeg har et helt innlegg hvor jeg har utlevert meg selv og mine erfaringer som du gjerne må lese om du ønsker det. Mistet moren min til en heroinoverdose som tenåring, så kjenner godt til situasjonen.
   Du forstår nok at jeg ikke mener man kan velge bort sin egen familie/en situasjon hvor en selv er hjelpesløs som barn for eksempel. Jeg snakker om de du VELGER i livet ditt som voksen – i form av hvem du omgås, det kommer relativt klart frem:)

   Videre sier du:
   – I pkt. 2 sier du at man ikke skal rømme fra problemene.
   – Her sier du at man ikke skal holde fast i fortiden.
   – Samtidig sier du at man ikke er sine feil…
   – Ut ifra disse påstandene er jeg bare nødt til å stille følgende spørsmål. Hva om «dagens» problemer er en direkte konsekvens av hva andre har gjort mot deg i fortiden?

   Mener i pkt 2 at man skal ta tak i det som er mulig å løse og gjøre noe med det – ikke la det ligge og ulme. Det er mulig å ta tak i problemene nettopp for å ikke holde fast i fortiden. Det gjorde jeg selv, og mener mange har styrke til det. Selvom det selvsagt er forskjell på både mestringsevne og hva slags problemer en har.
   Ofte kan «dagens» problem være en konsekvens av andres handlinger – det er fremdeles mulig å ikke holde fast i fortiden og samtidig ikke rømme. La meg legge til at dette forutsetter at dypere psykiske lidelser/traumatiske opplevelser krever hjelp fra en psykolog – det er ikke alt man klarer på egen hånd. Det er nettopp der sånne som meg kommer inn i bildet :) Så det kommer an på Egil, hva man egentlig strever med. Ingen ER sine feil uansett.

   Videre kommenterer du:
   – Kanskje ikke så lett å gjennomføre for en person med sosial angst, depresjon eller lignende?

   Dersom en har en psykisk lidelse som angst eller depresjon trenger man tilpasset behandling – det vil ikke være like lett for alle å ikke være redd for å gjøre feil for eksempel. Har vært gjennom begge disse lidelsene, og fant fremdeles motivasjon i ordene jeg har brukt. Jeg gjentar at det er et generelt innlegg som er ment til «alle» – jeg har innlegg om depresjon, angst osv. Her vil ordene være mer tilpasset.

   Videre:
   Refererer til kommentar til pkt. 10
   – «Til syvende og sist har de tatt deg til et bedre sted» … Hvordan i allverden kan du påstå noe sånt? Det er vel totalt situasjonsavhengig?
   – En ung kvinne går hjem alene en sen kveld. Blir overfallt av 4 menn og voldtatt/misshandlet grovt… Noen år senere når hun er tilbake delvis «fungerende» møter hun deg og du forteller henne at «til syvende og sist har dette tatt deg til et bedre sted…»

   Selvsagt er det situasjonavhengig. Jeg skriver fra egne erfaringer og har ikke nok kunnskap eller ord til å snakke for absolutt alle mennesker og ta deres personlige erfaringer med i ligningen når jeg skal skrive et slik type innlegg. Hva angår generell motgang i livet som vi alle går gjennom er man ofte på et bedre sted enn man var. Jeg håper du forstår at jeg aldri ville sagt til et voldtektsoffer at det hadde tatt han/hun til et bedre sted.

   Jeg har ikke tenkt til å kommentere på bilulykke-eksempelet ditt. Jeg regner med du ser ut fra mine svar over hva jeg ville sagt.

   Hva angår bruk av ordet «slutt» er det gjort med hensikt. Hadde jeg skrevet om loven om tiltrekning ville jeg snudd setningene.

   Takk for kommentarene,

   Du er velkommen til å sende meg en e-post på anncathrina@gmail.com om det er noe mer du lurer på eller vil snakke om,

   Mvh
   Ann Cathrin

 4. Egil? Kan ikke du finne på noe bedre å gjøre enn å vri og vende på alt som blir sagt. Dette er da ikke ment til folk som sliter på den måten du skal ha det til? Dette er ment til mennesker som kanskje trenger et tips eller to for å komme seg gjennom en vond dag. Eller kanskje for en person som er ute etter å finne ut hva man kan gjøre for å bli litt lykkeligere? Det er ikke skrevet som et svar på alle problemer som
  fins der ute. Det skjønner vel du og? DRITBRA skrevet, Ann Cathrin! Det er mange som har godt av å lese dette. Keep it up!

  • Ida… Det var ikke på noen måte ment som et entydig negativt innlegg, og hvor i allverden har jeg vridd og vendt på alt som blir sagt?

   På generelt grunnlag er absolutt alt hun skriver veldig bra! Poenget mitt med «kritikken» er å få folk til å tenke litt lenger enn «normalen».

   – Min hensikt var nettopp å vise at veldig mange av disse «rådene» man ser i slike medier absolutt ikke gjelder alle i enhver situasjon til enhver tid. Du sier det ikke er ment for mennesker som sliter på den måten «jeg skal ha det til»…Hvor står det at det ikke er ment for alle?

   – Ment for mennesker som kanskje trenger et tips eller to for å komme seg gjennom en god dag.. Vel, samtlige situasjoner/mennesker jeg har beskrevet er nok stadig på søken etter tips for å komme seg gjennom en vond dag… (Meg selv inkludert)

   – Det er ikke skrevet som et svar på alle problemer som finnes der ute, det skjønner vel du og – Ja jeg skjønner jo det, nettopp derfor skrev jeg dette for å understreke at slike innlegg ikke gjelder alle i enhver situasjon (slik enkelte tror)…

   – Til syvende og sist var hensikten med kommentaren å belyse at det ikke alltid er så enkelt som det står i disse 12 punktene. Jeg ser stadig slike råd på nettet/i media som gir inntrykk av at hvis man bare følger disse rådene så blir alt bra, og det er for meg i min situasjon en smule provoserende til tider.

   –Provoserende fordi at disse 12 punktene er gode leveregler for «de aller fleste» der ute… «De aller fleste» kan ta disse rådene til seg uten problemer, men for de som ikke faller innunder kategorien «de aller fleste» så er det ikke alltid like enkelt.. Frykten min er at «de aller fleste» ser for enkelt på ting, og ikke har evnen til å sette seg inn i de som faller utenfor kategorien sine situasjoner/problemstillinger–

 5. Gud, så utrolig inspirende å lese det du skriver. Lest 7 innlegg allerede og klarer ikke stoppe. Jeg er en jente på 17 år som også ønsker å gå psykolgi etter vgs, og du er virkelig et forbilde! Gleder meg til du poster neste innlegg!
  -Emilie Kristensen

 6. Hei Ann Cathrin! Selv om norsk er ikke mitt morsmål skal jeg gjerne lege bloggen din ) Jeg liker både tanker dine og språksstillæren) Tusen takk! Ha en fin dag!
  Jaroslav (St.Petersburg, Russland).

 7. Hei!
  Jeg la merke til bloggen din via instagram. Jeg er en av mange som sliter med depresjon hvor slike blogger/artikler er hjelpsomme og motiverende! Jeg er 25 år, snart 26 år og er oppvokst i en flott familie med gode kår, mange fantastiske venner og har fullført en bachelorgrad på Handelshøyskolen BI. Videre kjøpte jeg meg en borettslag leilighet sammen med min far for 3 år siden i Sandnes, Rogaland hvor jeg nå har muligheten til å kjøpe noe større helt alene. Det jeg vil få frem her er at en selvstendig jente på snart 26 år med god økonomi, flott familie og venner likevel kan havne i en depresjon. Dette kan seg være grunnet et par bilulykker og en oppsigelse (ikke personlig relatert, men oljebransjen har kuttet flere stillinger). Jeg skjønte ingenting i høst når jeg følte meg så trøtt at jeg ikke klarte noe lenger, ikke ville jeg trene hvor det er en av mine store interesser, og mat som jeg elsker MÅTTE jeg jo spise. Jeg oppsøkte privat psykolog- Gnist pyskologer på Skeiane i Sandnes Kommune etter bilulykken februar 2013 hvor jeg da følte meg «rar» og gråt av ingenting. Dette hjalp meg, hvor jeg oppsøkte samme psykolog nå i vinter hvor jeg følte meg «annerledes» igjen, men denne gangen mye verre. Jeg har gjort mye for å komme meg opp igjen- i tillegg også slik lyslampe. Dette er en kamp som mange ikke forstår, men man må ikke høre på monsteret.

  Når jeg etter en stund forstod hva det var jeg var i, fortalte jeg det på facebook for at folk skulle forstå at jeg fremdeles bryr meg om mine venner selv om jeg ikke tok kontakt (er en sosial person som pleier å være den som tar initiativ til arrangement) og jeg ville samtidig inspirere andre. Jeg er ikke redd for å være åpen om dette og er nå på bedringens vei. Ting tar tid, but I am on my way!

  Jeg kunne selv tenkt meg å nærmest hatt et foredrag om dette, inspirere andre og opplyse utenforstående hva dette er. Gjerne jeg skulle opprettet en blogg. Men poenget mitt er at alt for mange tier om sin lidelse. Håper videre min historie er inspirerende for deg selv om du gjerne har sett synet fra en pasient sin side tidligere.

  Fortsett med bloggen- den inspirerer :)

  Mvh
  Hege Ueland, 26 år, Rogaland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s